Monsunregn

Vi har det bra har i Trichy, igar besokte vi till ett hem for  75 blinda kvinnor, dar de far lara sig olika hantverk. Tillexempel att stopa ljus, tillverka rokelser, mappar och kuvert, vava mattor och handdukar. Det var riktigt inspirerande att se och de var otroligt skickliga. De roterar och lar sig varje hantverk ordentligt, och kan pa sa satt fa en inkomst. Vi kopte en del av deras produkter och sedan blev det dans och sanguppvisning. Vi sjong den blomstertid nu kommer och dansade sma grodorna for dem.
Pa kvallen berattade Santhanam for oss om arrangerade aktenskap, som ar mycket vanligt har i Indien. Han berattade om sin erfarenhet av detta, for hans aktenskap med Sankari var arrangerat. Det var en omstandig berattelse om hur det tillslut blev hon som han gifte sig,  och en slutsats han kom fram till att det var dels tack vare Lill-Babs som han gifte sig med sin nuvarande fru :)
Vi larde oss att det ar foraldrarna som hittar en passande fru eller make till sitt barn, och ibland har inte maken och frun traffat varandra forens brollopsdagen. Ibland far de pratas vid i nagra minuter innan brollopet. Det ar svart for oss att ta in detta, eftersom det ar sa annorlunda mot hur vi har det, men det ar verklighet har i Indien...
Vi vaknade imorse till ett riktigt monsunregn som paminde oss att detta ar deras "vinter" trots den 30 gradiga varmen. Sen for vi till et center for cp skadade barn och ungdomar. Detvar intressant, endel av deras metoder var lik vara, sasom lekterapi men andra metoder var annorlunda..tillexempel hade de inte lika mycket stimuleringsmetoder, men de hade anda ganska mycket leksaker och andra hjalpmededel. Foraldrarna kom ocksa dit varje dag for att lara sig metoder for att arbeta med sina barn som har detta handikapp.
Annars har vi varit riktigt hurtbulliga de senaste dagarna och tranat tillsammans i en av sovsalarna,och aven ute i tradgarden pa morgonen:)
Vi har det bra har och tanker pa er dar hemma!
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0